понеділок, 17 квітня 2017 р.

Книга вчить, як на світі жить

«Ти можеш із другом своїм  посвариться
І навіть образившись тиждень мовчати ,
А книжка не сердиться, книжка не злиться
Вона лиш добру тебе буде навчати»
       В який би дім ви не зайшли , в якій би родині не побували ,обов’язково побачите книги. В шафі ,на полицях, на столі, в шкільному ранці. Їх порівнюють з ріками , які напувають планету мудрістю. Книга – вікно у світ. Ніщо за силою не може порівнятись з нею. А тому вже традицією стало проведення  Всеукраїнського  «Тижня дитячої та юнацької книги». Цього року для змістовного та цікавого проведення тижня , об’єднали свою роботу сільська та шкільна бібліотеки НВК «Межиріцька ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».
Учням 5-го класу представлено цікаву мультимедійну презентацію про книгу  «Звідки з’явились книги ». Школярі активно та енергійно долучилися до акції «Зроби книжечку своїми руками» . Під керівництвом шкільного бібліотекаря Оксани Володимирівни Швець, діти навипередки малювали та розфарбовували сторінки книжечки, щоб якнайшвидше скласти абетку «Рукавичка» та подарували її у дитячий садочок .
Цікаво пройшло знайомство першокласників з сільською бібліотекою, де Гаврилюк Олена Олексіївна познайомила учнів з  історію виникнення книги. Діти активно брали участь у вікторині « Книги – міст у світі знань» та ознайомилися з діючою книжковою виставкою «Казки моєї бабусі». Першого квітня , в день сміху,  діти весело та жваво читали гуморески . З метою покращення дитячого читання,  проведено конкурс на краще читання вголос «Сторінками казки».
Для учнів 5-6 класів шкільний бібліотекар Оксана Володимирівна Швець та вчитель музики Інна Володимирівна Захарчук організували і провели цікаву та захоплюючу конкурс-гру « У світі чарівної казки». Підсумком гри був конкурс дитячих малюнків « У дивосвіті казки». За активну участь учні були нагородженні дипломами . В рамках тижня книги для молодших школярів було розіграно казку «Рукавичка » на сучасний лад. Проведено також бібліотечні уроки,  бесіди , вікторини про книгу . Тиждень книги пройшов цікаво та змістовно. Хочеться вірити , що наші діти будуть завжди  берегти ,  любити і цінувати книгу та переймуть від неї розум  і людську доброту, стануть мудрими та освіченими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Оголошення

День знань відбудеться  1 вересня 2018 р. о 9 год. 2 вересня запрошуєм на урочистості з нагоди 50-річчя школи.