четвер, 15 грудня 2016 р.

"Я - щаслива дитина, бо у мене є родина"

Шанування батьків своїх – один із найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Найдорожчі у світі люди – рідні батьки. Вони завжди простять ,зрозуміють,вислухають. Поки живі батьки, ми всі щасливі, поки живі батьки – кожен із нас залишається дитиною і в 20, і в 30, і в 40 років. Спочатку батьківські очі дивляться на нас з любов’ю, потім – з гордістю, а далі –з надією. Зростають діти – старіють батьки,це – неминуче, це-невблаганність часу. Народна мудрість говорить: »Якщо твій життєвий план розрахований на один рік – сій жито, якщо – на десять років – сади дерева, а якщо на віки – виховуй дітей».
Нещодавно в НВК »Межиріцька ЗОШ I- III ст.- ДНЗ» було проведено виховний родинний захід . Святково прикрашена сцена вишитими рушниками,українські обереги, альбоми родин учнів, ікона Пресвятої Богородиці , хліб-сіль на вишитім рушничку створювали урочисту атмосферу для глядачів. На родинне свято було запрошено не лише мамусь і татусів , а й бабусь та дідусів, тому у актовому залі було важко знайти вільне місце. Кожний з присутніх почув теплі слова вітання та подяки. Мами – за недоспані ночі, за любов і ласку. Татусі – за перший , самостійно відремонтований велосипед, за першу риболовлю. Бабусі – за першу казку і терпеливість. Дідусі – за розуміння та добрі поради. . Зворушливі вірші учнів про своїх рідних не залишили байдужими в залі нікого. А ніжні пісні першокласників викликали сльози радості у присутніх. 
Дивлячись на таке велике ,родинне свято, на щирі усмішки дітей та їх задоволених батьків, слухаючи ,як голоси наших дітей-квіточок переплітались із голосами батьків, бабусі і дідуся, повірте, на душі ставало тепло і затишно. А в серці росла і міцніла віра в те, що ніколи і ніхто не знищить наш народ. Адже його створили такі міцні, такі гарні, такі творчі родини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Оголошення

День знань відбудеться  1 вересня 2018 р. о 9 год. 2 вересня запрошуєм на урочистості з нагоди 50-річчя школи.