середу, 16 травня 2018 р.

Цілую руки Матері


О боже! Ти живеш над нами,
Тебе благаємо в цей час:
Пошли здоров’я нашим мамам
І збережи ти їх для нас!!!      
      У останній місяць весни, у травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, Україна відзначає надзвичайно світле свято – День матері.
       В Україні це свято відзначали вперше в 1929 році у Галичині. Символом пам'яті в цей день стала квітка на грудях дітей: рожева означала шану живій матері, біла –померлій.     
       Так, є в році день, коли всі славлять жінку, говорять теплі й приємні слова, дарують квіти, листівки, подарунки. Чому? Тому що у жінок дуже багато достоїнств, вони завоювали собі право вибирати будь-яку професію, тому що можуть робити все не гірше чоловіків. Але причина не в цьому. Є така місія на землі, яка цілком належить жінці: стояти біля колиски, боротися з будь-якими негараздами, захищаючи вогник нового життя, вводити маленьку людину в світ і допомагати їй зробити там перші кроки.
Щорічно, в НВК «Межиріцька ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» відзначають День Матері. Під керівництвом вчителів Ковальчук Н.В. та Дмитрук С.Б. учні 1-5 класів  показали своїм матерям виховний захід «Цілую руки матері». До свята школярі готувалися дуже ретельно,  адже це ще одна нагода подякувати найріднішим за їхні любов і турботу, золоті руки, за пісні, які линули над колискою. Зі сцени линули  пісні, присвячені матерям, літературні композиції, було проведено гру «Впізнай мамині руки», гру-конкурс «Анкета для двох», а також матері отримали від своїх дітей вітальні листівки.
     Ніколи не сваріться з найближчою вам людиною, з мамою. І як би ви деколи  не намагалися витіснити її з серця, замінивши своїми кращими друзями і подругами, – нічого не вийде. У важкий і гіркий годинник життя ви все одно пригадаєте про свою маму – найближчу і ріднішу істоту – і до неї звернетеся.









1 коментар:

Оголошення

День знань відбудеться  1 вересня 2018 р. о 9 год. 2 вересня запрошуєм на урочистості з нагоди 50-річчя школи.